Nieuwe machines, nieuwe ambities

Een gesprek met Carolien Van Gelder

Interviewer: Carolien, BestRent is al jarenlang een vertrouwde naam in Heist-op-den-Berg en omgeving. Kun je ons vertellen hoe BestRent is opgebouwd en wat jouw rol hierin is?

Carolien (dochter van Inge De Roovere – mede-oprichter van BestRent):  Zeker, familie De Roovere richtte BestRent op als onderdeel van de Aluro Group (Industriële bedrijvengroep). Het begon heel organisch: we kochten wel eens een heftruck aan voor de eigen bedrijven en leveranciers en klanten zagen dat. Van het één, kwam het ander en de vraag kwam al snel of ze die eens konden lenen want er bestond toen nog geen verhuurcenter in de regio. Zo zijn we in het begin begonnen met het kosteloos uitlenen van machines aan relaties. De vraag bleef maar toenemen dat er op de duur beslist is om een ‘verhuurafdeling’ op te richten ‘Aluro verhuur’. 

In die beginjaren waren we echte pioniers; machineverhuur was toen nog nieuw en wij speelden mee een belangrijke rol in het introduceren van dit concept. De afdeling groeide zodanig goed dat er een apart verhuurbedrijf onder de naam 'Het Heistse Verhuurcenter' ontstond. Een tiental jaren geleden werd die naam omgedoopt tot BestRent wat intussen een sterk merk en vertrouwde naam is in Heist-op-den-Berg en omgeving.

Na een periode waarin de focus binnen Aluro Group op andere, sneller groeiende bedrijven lag, voelde ik een sterke motivatie om BestRent aandacht te geven. Ik zie immers nog veel potentieel in Bestrent en ben ervan overtuigd dat ‘huren’ meer dan ooit de toekomst is.  

Interviewer: Jullie hebben recentelijk geïnvesteerd in nieuwe Magni schaarliften. Wat was de gedachte hierachter, en hoe passen deze machines binnen jullie strategie?

De vernieuwing van ons machinepark was een van de eerste stappen in onze hernieuwde focus. De Magni schaarliften die we nu hebben aangeschaft zijn robuust, betrouwbaar en eenvoudig in gebruik, wat ze perfect maakt voor onze klanten. Magni is een relatief jong merk op de Belgische markt, maar het groeit snel. We vonden het belangrijk om dit merk beter te leren kennen, en de positieve feedback van onze klanten bevestigt dat dit een goede keuze was.

Interviewer: Naast de vernieuwing van de hoogwerkers zijn jullie ook bezig met een uitbreiding naar graafmachines. Wat kun je daarover vertellen?

Carolien: Dat klopt, naast de reeds gedane vernieuwing van de hoogwerkers (zo hebben we ook enkele nieuwe hoogwerkers van JLG en GENIE) en nu recent de schaarliften van Magni, staan ook onze graafmachines op de nominatie ter vervanging.

Deze worden ingezet in diverse sectoren, zoals de bouw en infrastructuur en we zijn momenteel in de verkennende fase met de gekende leveranciers. Ik kan wel verklappen dat ons definitief besluit zal komen na de DEMO Days van Matexpo (6-8 september).

Daar kunnen we de machines in actie zien en deze hands-on ervaring zal ons helpen om de juiste beslissing te maken. Ons uiteindelijke doel is om te investeren in graafmachines die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Dat is uiteindelijk ook wat onze klanten verwachten van ons. Dus, stay tuned!

Interviewer: Hoe kijk je terug op het afgelopen jaar?

Carolien: Het afgelopen jaar is echt voorbijgevlogen, maar het heeft me veel voldoening gebracht. Het voelt goed om nu, na precies één jaar, te zien hoe BestRent zich ontwikkelt en stilaan maar zeker groeit. Samen met Hans (mede-zaakvoerder bij BestRent) hebben we een duidelijke focus en vullen we elkaar goed aan. We zijn als het ware complementair, waar Hans zich liefst focust op de techniek en machines, houd ik mij liever bezig met de overkoepelende strategie, het klantencontact en ik moet toegeven… ik droom stiekem toch ook al over nieuwe graafmachine (lacht). Het is een super fijne markt om in te zitten en ik voel me hier helemaal thuis.

Interviewer: Wat zijn jullie plannen voor de komende jaren? Waar zie je BestRent naartoe groeien?

Carolien: De komende jaren willen we verder bouwen aan de hernieuwing, maar ook ons machinepark uitbreiden. De klant, innovatie en duurzaamheid staan hierbij centraal. Er zijn veel touwtjes om aan te trekken, maar het is vooral ook kiezen. Recent hebben we ook een Raad van Advies opgericht die ons versterkt en ondersteunt in de groei die we willen waarmaken.

We kijken allemaal met veel enthousiasme uit naar een beloftevolle toekomst voor BestRent en er is (gelukkig) nog veel werk (lacht).

Interviewer: Bedankt voor je tijd, Carolien. Het klinkt alsof BestRent op spannende tijden afstevent.

Carolien: Graag gedaan, en dat klopt - we kijken er echt naar uit om onze ambities verder te realiseren samen met onze klanten en leveranciers! 


 

  • Verhuur als logistieke oplossing

  • 6-onderhoudtips die onmisbaar zijn

  • FAQ hoogwerker huren bij BestRent