Veelgestelde vragen over het huren van een hoogwerker bij BestRent

Bij het huren van een hoogwerker komen vaak vragen naar boven, zowel over de praktische zaken als over de kosten en de veiligheid. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, beantwoorden we in deze blog graag de meest gestelde vragen aan onze medewerkers.  

1. Wat zijn de voordelen van het huren van een hoogwerker?


Hoogwerkers zijn kapitaalintensieve machines die onderhoud en opslag vereisen. Het huren van een hoogwerker biedt de volgende voordelen:

  • Kostenbesparing: Geen hoge aanschafkosten en onderhoudskosten.

  • Flexibiliteit: U kunt de juiste hoogwerker selecteren voor elk specifiek project, zonder gebonden te zijn aan één type.

  • Geen opslagruimte nodig: Na de huurperiode wordt de machine opgehaald, wat ruimte en logistiek bespaart.

  • Toegang tot moderne apparatuur: Huur zorgt ervoor dat u altijd gebruikmaakt van goed onderhouden en moderne machines.

2. Welke soorten hoogwerkers biedt BestRent aan? 


Bij BestRent hebben we een uitgebreid assortiment hoogwerkers om aan verschillende projectbehoeften te voldoen:

  • Schaarliften: Deze hoogwerkers zijn ideaal voor verticaal werk op stabiele ondergronden. Ze bieden een groot werkplatform, perfect voor werk in magazijnen en bij gevelonderhoud.
  • Knikarmhoogwerkers: Dankzij hun flexibele arm kunnen deze hoogwerkers over obstakels heen reiken, wat ze geschikt maakt voor complexe werkplekken. Ze bieden een grotere werkhoogte en zijdelingse reikwijdte.
  • Personenliften: Compact en gemakkelijk te manoeuvreren door smalle doorgangen en deuropeningen, perfect voor binnenwerk of plekken met beperkte ruimte.
  • Spinhoogwerkers: Lichtgewicht en veelzijdig, geschikt voor zowel binnen- als buitenwerk. Deze hoogwerkers kunnen op verschillende ondergronden gebruikt worden, zelfs op zachte of kwetsbare oppervlakken.
  • Hoogwerker op vrachtwagen (Rijbewijs B): Deze mobiele hoogwerker is ideaal voor werkzaamheden op meerdere locaties en kan eenvoudig verplaatst worden.
  • Hoogwerker op aanhangwagen (Rijbewijs BE): Handig voor kleinere projecten op diverse locaties. Snel op te stellen en makkelijk te vervoeren.

Onze experts helpen u graag om het juiste type te kiezen op basis van uw specifieke project.

3. Hoe kies ik de juiste hoogwerker voor mijn project? 


De keuze van een hoogwerker hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Maximale werkhoogte: Hoe hoog moet u werken?
  • Gewichtslimiet: Hoeveel mensen en materiaal moeten op de werkbak passen?
  • Toegang tot de werkplek: Is de werkplek moeilijk bereikbaar of in een smalle ruimte?

Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

4. Hoeveel kost het om een hoogwerker te huren?


De huurprijs van een hoogwerker varieert afhankelijk van het type machine, de huurperiode en aanvullende diensten zoals transport. Bij BestRent beginnen de prijzen vanaf €75,- excl. btw per dag voor kleinere hoogwerkers, zoals schaarliften. Voor langere huurperiodes gelden voordeligere tarieven.

5. Wat is de maximale werkhoogte van een hoogwerker?


Hoogwerkers zijn beschikbaar in verschillende werkhoogtes, afhankelijk van het type.

Bij BestRent bieden we hoogwerkers aan met werkhoogtes van 6 meter tot wel 26,83 meter

6. Hoeveel gewicht kan een hoogwerker dragen?


Het draagvermogen van een hoogwerker verschilt per type machine. Over het algemeen kunnen onze hoogwerkers tussen de 200 en 450 kilogram dragen, wat meestal voldoende is voor één of twee personen met gereedschap. 

7. Heb ik een speciale vergunning nodig om een hoogwerker te bedienen? 


Voor de meeste hoogwerkers heb je geen speciale vergunning nodig. Echter, als u een hoogwerker op een aanhanger vervoert, heeft u een rijbewijs BE nodig. Controleer altijd de specificaties van de hoogwerker en de lokale verkeersregels. 

8. Hoe zit het met de veiligheid?


Veiligheid is essentieel bij het werken op hoogte.

Onze hoogwerkers worden regelmatig onderhouden en worden om de 3 maanden gekeurd door een gecertificeerd keuringsbureau. Wij adviseren het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsharnassen. Deze harnassen zijn ook verkrijgbaar bij BestRent, zowel in verhuur, als verkoop. 

9. Hoe lang kan ik een hoogwerker huren?


Bij BestRent kunt u een hoogwerker huren voor een dag, week, maand of zelfs voor langere periodes. Onze flexibele huuropties maken het mogelijk om een huurtermijn af te stemmen op uw projectduur en behoeften. 

10. Biedt BestRent ook transport aan? 


Ja, BestRent biedt transportdiensten waarbij we de hoogwerker op de door u gewenste locatie afleveren en na afloop weer ophalen. Dit bespaart u tijd en moeite, zodat u zich volledig kunt richten op uw project.

11. Wat als er een probleem is met de hoogwerker tijdens de huurperiode? 


Bij BestRent zorgen we ervoor dat u niet stil komt te staan. Mocht er tijdens de huurperiode een technisch probleem optreden, dan bieden wij snelle technische ondersteuning. In geval van ernstige storingen zorgen we voor een vervangende machine, zodat uw project geen vertraging oploopt.

12. Kan ik als particulier een hoogwerker huren?


Ja, particulieren kunnen ook een hoogwerker huren bij BestRent. Zorg er wel voor dat u voldoende kennis heeft om de machine veilig te bedienen. Ons team staat klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

13. Hoe kan ik een hoogwerker huren bij BestRent?


Reserveer eenvoudig via de website of neem gerust contact op via de contactpagina. 

Samenvatting

Bij BestRent begrijpen we dat elk project unieke eisen stelt. Daarom bieden we een breed scala aan hoogwerkers en flexibele huurtermijnen aan.

Heeft u nog andere vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem vandaag nog contact op met onze klantendienst en wij helpen u graag verder. 

  • Verhuur als logistieke oplossing

  • 6-onderhoudtips die onmisbaar zijn

  • FAQ hoogwerker huren bij BestRent

14.jpg